dimecres, 7 de gener del 2015

Composició del text

Tot i que dividim el procés de composició d'un text en tres etapes; hem d'entendre l'escriptura com un procés no lineal on no es passa estrictament i de manera ordenada per les diferents etapes per arribar al resultat final.
El procés d'elaboració d'un text comença amb la planificació,  és a dir, amb la relfexió. Cal establir els objectius que volem aconseguir amb el text i dur a terme una estretègia per recollir, seleccionar i ordenar tota la informació.

En segon lloc trobem la redacció; aquesta consta en transformar els plans i les idees en llenguatge escrit, és a dir, crear un text coherent, estructurat d'una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint sempre en conte les característiques de la coherència, cohesió, adequació, la correcció i la variació.

Finalment trobem l'útima etapa del procés de composició del text; la revisió. Aquest útlim consisteix en avaluar el que hem escrit, decidir si és el que teniem pensat i el que estaba dins de les nostres expectatives, i és en aquest moment on, si cal, es fan les modificacions necessàries abans de tenir el text final.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada