dilluns, 29 de desembre del 2014

Text descriptiu

Un text descriptiu presenta, explica detalladament, precisa com són les persones, els animals, els objectes, els llocs, els ambients, ... Es tracta de fer veure al lector un objecte, un paisatge, una persona... i de vegades, fer sentir una experiència, una emoció, un sentiment de qui descriu.

Sovint, les descripcions formen part d'altres textos.
En un text descriptiu s'utilitzen recursos lingüístics que permeten crear una imatge mental d'allò que es descriu: verbs en present o en imperfet, mots de significat precís (com els substantius), adjectius que afegeixen qualitats a la realitat descrita, comparacions, etc.
La descripció pot ser objectiva, si té una intenció explicativa o informativa. També pot ser subjectiva, si l'autor deixa entreveure l'opinió o els sentiments que li produeix allò que es descriu.


Per fer una bona descripció cal seguir uns passos:

Observar amb atenció allò que es vol descriure
Seleccionar les coses observades que considerem més interessants.
Estructurar i ordenar la informació.
Redactar la descripció.


dilluns, 22 de desembre del 2014

Risto Mejide, comunicador eficaç.

Durant un mes, el meu grup format per la Laura Anglada, Laura Blas, Laura Coca i jo, Carla Giménez, hem estat seguint al Risto Mejide a les xarxes socials i a la seva pàgina web oficial, ja que volem demostrar que és un bon comunicador.

Ho hem seguit al twitter, hem vist característiques seves al programa "Viajando con Chester" i també als seus articles de la seva pàgina oficial.

Després d'haver fet aquest seguiment hem pogut veure que tot i tenir un caràcter xulesc i prepotent, té la seva part sentimental.

Acompleix el decàleg de comunicador eficaç, ja que és breu i precís, és irònic quan cal i sap defensar les seves idees però sense donar-les a conèixer.





Booktràiler

Un cop acabat el procés d'elecció del llibre i estructurat el treball vam passar a la etapa final que és la creació del booktràiler.
El meu grup format per la Paula Barea, la Sara García i la Ivette Flaqué, hem fet el booktràiler del llibre Marina de Carlos Ruiz Zafón.
Vam escollir el programa Final Cut Pro por a editar el vídeo i el vam penjar al Youtube.

Amb aquest treball he après a diferenciar les escenes fonamentals de les secundàries, ja que tot i que al booktràiler no s'ha d'explicar la trama, s'han de donar les idees principals del llibre, per saber almenys de quin gènere es tracta.

A continuació us dexio el nostre Booktràiler!




dijous, 18 de desembre del 2014

Viquipèdia



La Viquipèdia és una encilopèdia lliure escrita col·laborativament online. Existeixen 280 llengües diferents. Rep més de 50 milions de visites al dia. 
La característica principal de la Viquipèdia és que tothom por contribuir. Només cal registrar-se i començar a escriure. A part de crear nous articles, la Viquipèdia prmet modificar els articles escrits per altres autors, sempre amb l'objctiu d'ampliar la informació o millorar-la.
Els articles no han de ser llargs, ja que amb les diferents aportacions va creixent i ampliant-se.
El fet que sigui col·laborativa, és a dir, que tothom pugui contribuir en la seva ampliació o millora -es per qué és una wiki.
Utilitza una llicència de documentació lliure de GNU (Free Documentation License). Aquesta llicència és per a contingut obert.


Aquest és l'article que jo vaig modificar de Viquipèdia:




Google Drive

Google Drive és un servei de Google que el que permet és crear documents de text, fulls de càlcul i presentacions. Els arxius s'emmagatzemen a Google. Aquests arxius es poden penjar a la web directament, es poden baixar en diversos formats, per exemple PDF, o poden ser enviats per correu electrònic.
Una característica de Google Drive és que a la vegada que es va editant l'arxiu, automàticament es va guardant, de manera que poder perdre la informació és difícil.
Una altra característica important és la possibilitat de crear grups de treball ja que els arxius es poden compartir amb les persones  que es vulgui i aquestes poden treballar totes juntes. De manera que permet quedar virtualment i treballar tots al mateix temps.
Al ser un servei online, només cal connectar-se al compte de Google i es podrà accedir a Google Dirve des de qualsevol aparell que disposi de connexió a internet.

Crec que és molt útil, sobretot de cara als estudiants, ja que moltes vegades quedar personalment és difícil i aquest servei permet quedar online i poder treballar tots igualment.


Imatge extreta de Flikr

dimarts, 16 de desembre del 2014

Gestió d'etiquetes

Les etiquetes són les paraules claud que serveixen per deixar més clar el contingut de lesnostres entrades. Ens permet classificar temàticament i trobar les entrades que busquem més fàcilment.

Per a gestionar-les, hem d'afegir el gadget d'etiquetes anant a "Format" i seleccionant la casella on volem posar el gadget. Aquestes normalment es posen a les barres laterals.
Per posar etiquetes a les diferents entrades del blog, s'ha d'anar a la columna lateral dreta i on posa etiquetes escriure les diferents paraules claus de l'entrada, separdes per comes.




divendres, 12 de desembre del 2014

La Ginesta Joan Maragall

A l'assignatura de COED vam recitar un poema. Jo vaig escollir La ginesta de Joan Maragall ja que hem recorda a quant anava a l'escola i per què la temàtica del poema m'agrada molt ja que sóc una apassionada de les flors.

Per practicar l'entoncació del poema vaig escoltar uns quants vídeos de You tube, pero va haver-hi un que va ser el que més hem va agradar i més hem va ajudar.



divendres, 5 de desembre del 2014

Decàleg de comunicador eficaç

Després d'haver llegir el llibre Com parlar bé en públic escrit per Joana Rubió i Francesc Puigpelat a l'assignatura de COED vam fer un decàleg amb els punts més importants que ha de tenir un bon comunicador, és a dir, un comunicador eficaç.
Ens vam posar en grups formats per quatre persones i cadascú va fer un decàleg que després vam posar en comú per formar el decàleg conjunt.


Identitat i territori

A l'assignatura de GTIC i de COED vam haver de fer una exposició anomenada Identitat i territori per parelles. El tema era lliure, però consistia en trobar un tema que tingués relació en els dos membres de la parella. La meva parella, la Laura Anglada i jo vam fer el tema de la cuina. L'exposició tractava en transmetre els nostres sentiments en relació a la cuina.

Aquest treball m'ha servit per reflexionar més sobre el tema, a la vegada conèixer millor a la meva companya i també a perdre una mica de por a parlar en públic.

Per complementar la nostra exposició la Laura Anglada i jo vam fer un prezi. Aqui us el deixo!


dijous, 4 de desembre del 2014

Educació de la comunicació audiovisual, Guillermo Orozco



El vídeo “Educació de la comunicació audiovisual” de Guillermo Orozco ens explica des del seu punt de vista la importancia que tenen les tecnologies en l’educació i en general en la etapa infantil.
Actualment les tecnologies sín utilitzades com a suport, per tant, Guillermo creu que com a suport no són imprescindibles, ja que hi han altres maneres per aprendre.
Guillermo pensa que les tecnologies s’haurien d’utilitzar amb una base pedagògica ja que els nens estan en contacte amb les tecnologies tot el dia.
El fet de que els nens tinguin tanta depenència de les tecnologies fa que al posar-los un llibre davant no li donin importància.
En aquesta etapa, el més important és que els nens sàpiguen el procés que fan per arribar a l’objectiu que tenen, ja que sinó pensen que les coses surten per sí soles.
antigament alfabetització volia dir saber escriure i llegir, però ara també se li pot afegir saber la competència, és a dir, seber-se moure pel món digital.


Com a resum, podem dir que les tecnologies tenen molta importància actualment en les nostres vides, ja que convivim amb elles dia a dia.
Els responsables de l’utilització de les tecnologies, per tant, són els pares, professors i mitjans de comunicació. Els nens han de ser prou autònoms i crítics com per saber a quines pàgines han d’entrar i quines són enganyoses. Han de saber posar en qüestió les coses, gestionar la informació.
Educació vol dir ser ciutadà, autònom i crític.