dijous, 27 de novembre del 2014

Analitzar un blog educatiu

He analitzat el blog de “Les escoles de Gurb”http://blocs.xtec.cat/lesescolesdegurb2009/, ja que entre tots els que he mirat aquest ha sigut el que més m‘ha cridat l’atenció. És el que tenia les publicacions més actuals i està molt ben estructurat.




El blog estèticament és senzill; un fons blanc, lletra arial, les entrades en color negre i els enllaços en color blau. Les entrades parlen sobre les activitats que van fent dia a dia a l’escola. EL blog va destinat als pares, de manera que aquests poden saber què fan els seus nens a les escoles. La majoria de les publicacions estan formades per l’explicació de l’activitat mitjançant un text i després una presentació o un vídeo per mostrar l’activitat portada a la pràctica. Per tant, aquest blog és un blog de centre, ja que posen la informació a la plataforma de manera que els pares quan vulguin poden accedir i mirar tota la informació que hi ha.



Vídeos










   






                                                                                                                                                                  
 
Presentacions














Totes les entrades estan publicades per la mateixa persona, per tant, és un blog de centre dirigit per una persona que s’encarrega d’actualitzar les informacions i portar el blog al dia. El blog està estructurat per categories. Mitjançant el blogroll s’accedeix als diferents cursos, ja que cada curs té les seves entrades amb les seves activitats. Sembla com si cada enllaç del blogroll fos un blog. La plataforma que utilitzen és la WordPress. No hi ha comentaris en cap de les entrades del blog.



Categories



Blogroll
         

       




Mitjançant aquest anàlisi he pogut comprovar que és molt útil fer un blog mostrant i explicant la informació de l’escola i les activitats que es fan, ja que d’aquesta manera els pares poden veure que fan els seus fills i a la vegada veure la metodologia educativa de l'escola.



Flickr

Flickr és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar i compartir fotografies i vídeos en línia. Existeixn dos tipus de cotes la gratuïta i la Pro. Flickr és conegut principalment per fet d'administrar fotografies o vídeos que permeten que tots els usuaris puguin compartir, explorar i comentar. Les imatges es poden cercar per etiquetes (tags), pel tipus de llicència Creative Commons o per data de publicació. La llicència que té establerta Flickr és la Creative Commons, per tant, permet compartir, editar, copiar... les seves fotografies. L'únic que no permet és la seva venta.

He après a poder diferenciar entre Copyright i Creative Commons i ara ja se que les fotografies que hagi d'extreure hauran de ser d'alguna pàgina que doni tots els drets per poder compartir o utilitzar les seves fotografies i/o vídeos.



flickr_logo
Fotografia extreta de Flikr

dijous, 20 de novembre del 2014

Els ipad's a Infantil i Primària

L'altre dia vam anar a una conferència on uns professors d'na escola ens van explicar les seves experiències de l'introducció dels ipad's a infantil i primària.
Vam veure com es podia adaptar a les aules, quines aplicacions eren útils per als nens, també es poden crear aplicacions... . Ens van mostrar videos de com els nens aprenen mitjançant les aplicacions de manera que podiem veure realment quina reacció tenen els nens.
També té grans avantatges per part dels professors, ja que poden controlar tot d'esde l'ipad. Poden tenir actualitzat el calendari en tot moment, prendre notes del progrés dels nens... .
Va ser un tema molt interessant a tractar ja que poques escoles l'utilitzen i realment funciona.




Copyright i Creative Commons

Copyright i Creative Commons són formes de protegir les informacions publicades a una pàgina web.
El primer, no dona cap dret per manipular la informació, copiar-la, fer-la pública..., en canvi, Creative Commons limita una mica les utilitzacions. Aquesta obliga a un reconeixement, prohibeix fer còpies derivades, no es pot comercialitzar i s'ha de compartir de manera igual, però deixa utilitzar-la.







dimecres, 12 de novembre del 2014

Procès de creació del booktràiler


A GTIC hem apès que és un booktràiler i quina és la seva funció principal; donar a conèixer algunes escenes sobre un llibre que volem presentar. com si fos un tràiler d'una pel·licula, però en aquest cas d'un llibre.
Després de veure diferents booktràilers i poder apreciar diferents formes de fer-lo segons el gènere del llibre, ens van proposar formar grups i fer un booktràiler per grup.
Primerament cada membre del grup va portar un llibre, de manera que cadascú el presentaria al grup i després decidiriem quin és el que ens ve de gust llegir i treballar sobre ell.
Al meu grup van sortir propostes molt interessants; Luciérnagas (Ana María Matute), Antígona (Salvador Espriu), Maleït Karma (David Safier) i Marina (Carlos Ruiz Zafón).
Finalment vam escollir el llibre Marina de Carlos Ruiz Zafón ja que la seva trama esta desenvolupada a Barcelona, al barri de Sarrià.
Marina és una novel·la fantàstica desenvolupada a la segona meitat del segle XX.

Un cop escollit el llibre cadascuna se'l va llegir i després vam posar les idees en comú i vam començar a pensar com podriem plasmar-les de manera que es donés a entendre el gènere del llibre però no es pogués veure la trama del llibre, sinó algunes idees.
Vam estructurar el treball mitjançant una presentació de Google Drive.


Prezi


Prezi és un programa de presentacions dissenyat per crear les diapositives a sobre d'un llenç virtual sense fi. Permet crear presentacions focalitzant més una zona ja que disposa de zoom per remarcar les idees importnats o allò que el creador vol. 


S'utilitza per presentar informació tant lineal com no lineal i permet expressar o plasmar ideas ja siguin esctructrades o no, ja que com estan plasmades totes a un llenç blanc només cal numerar-les per seguir un ordre a l'hora de presentar-ho, però en el procés de creació no cal seguir cap estructura.
Prezi disposa de formes i figures per organitzar les diapositives. Permet adjuntar text, imatges, vídeos i altres mitjans de presentació. Aquests es col·loquen al llenç igual que el text.
Un cop acabat el projecte o la presentació, aquesta es pot desenvolupar en una finestra del navegador, és a dir connectat a Internet, o també es pot descarregar l'arxiu i presentar-lo fora de línia.
Prezi ofereix diferents tipus de llicències, segons el que es busqui:
  • Gratuïta: És la més habitual. Només obliga a registrar-se a la pàgina web per poder realitzar presentacions. Al ser un compte públic, totes les presentacions automàticament es pujaràn a la xarxa i estaran disponibles per a qualsevol que hi entri. 
    • Dintre de la versió gratuïta trobem la llicènia per estudiants i professors. Aquesta té els mateixos drets que la versió gratuïta normal, però a dferència d'aquesta els prezis dels estudiants o professors poden ser privats.
  • De pagament: Existeixen dues versions de pagament i totes dues disposen de 30 dies de prova en els quals es pot cancelar la subscripció del compte de pagament.
    • Compte Enjoy o EDU Enjoy
    • Compte Pro o EDU Pro

Imatge extreta de Flikr

dijous, 6 de novembre del 2014

Com parlar bé en públic

Per a l'assignatura de COED hem llegit el llibre Com parlar bé en públic, de Joana Rubió i de Francesc Puigpelat.
Gràcies a aquest llibre he pogut aprendre algunes tècniques i qualitats necessàries per parlar en públic.
De cada un dels capítols he pogut extreure les idees més importants.
Després de llegir el llibre, hem pogut crear el decàleg d'un bon comunicador. Dins d'aquest hi han les deu premisses més importants que ha de tenir en compte un comunicador.