dijous, 30 d’octubre del 2014

Sites

El sites és una aplicació que s'utilitza online que serveix per penjar informació.Ens permet penjar imatges, vídeos, novetats... . Aquesta informació podrà ser visualitzada per aquelles persones autoritzades pel propietari.
La informació que hi ha al sites ha de ser molt clara, de manera que es pugui accedir de manera ràpida.
La part estètica és important ja que cal tenir en compte que els menús desplegables no faciliten la informació als discapacitats.



Web 2.0

El terme Web 2.0 va associat amb les aplicacions web que permeten compartir informació, el disseny està centrat en l’usuari i la col·laboració. Alguns exemples del Web 2.0 són alguns llocs web, els wikis i els blogs. Un lloc Web 2.0 permet interaccionar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc, en canvi, els llocs web no interactius només permeten visualitzar la informació sense poder canviar-la, doncs només la pot canviar l'autor. 

En resum, la Web 2.0 ens permet realitzar treballs col·laboratius entre diversos usuaris o col·laboradors. És molt útil ja que en el últims anys, el treball col·laboratiu està agafant molt de pes.





Els serveis associats a la Web 2.0 permeten compartir-la i aquests són:
  • Blog: És un espai personal en el que el seu autor escriu cronològicament arícles, notícies... però a la vegada és un espai col·laboratiu , ja que els lectors a part de llegir el que l'autor escriu, pot fer comentaris de les entrades que l'autor va fent i d'aquesta manera interactuar amb ell. El més famós és Blogger.
  • Wikis: És un espai corporatiu, organitzat per una estructura formada per pàgines. La informació escrita per qualsevol lector no porta un orde cronològic. Els articles o informació escrita pot ser modificada per qualsevol persona registrada. La més coneguda és Viquipèdia.
  • Xarxes socials: Són llocs web on cada usuari té una pàgina on publica continguts i es comunica amb altres usuaris. Conegudes trobem Facebook, LinkedIn, Youtube...
  • Altres llocs on compartir recursos: Existeixen altres llocs on es poden emmagatzemar contingusta a internet, compartir-los, editar-los...
    • Documents: Google Drive
    • Vídeos: Youtube, Vimeo
    • Fotos: Flickr, Picasa
    • Emmagatzematge: Google Drive, Dropbox
    • Presentacions: Prezi.



dilluns, 27 d’octubre del 2014

Els gossos

La Georgina i jo hem fet un prezi sobre que són per a nosaltres el gossos.

e>

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Editor de Youtube, Endevinalla

A l'assignatura de GTIC hem après a utilitzar l'editor de vídeos de Youtube.
L'editor és molt fàcils d'utilitzar ja que és bastant senzill i les funcions que permet fer són bàsiques.
Permet afegir vídeos des de l'ordinador, imatges... També es poden afegir títols o textos que venen incorporats a l'editor. La música és l'unic més limitat, ja que només deixa posar les cançons que proporciona l'editor, i aquestes són melodies.
Tot i aixó, per a mi l'editor de Youtube és molt complet i per inicar-se o per fer un vídeo senzill i de forma ràpida ho trobo molt bé.




Ara us deixo un vídeo que vaig fer utilitzant l'editor de Youtube.



"Video i educació"

Llegint el llibre "Vídeo i educació", de Joan Ferrés, he pogut veure l'evolució de la societat en la tecnologia aplicada a l'educació.

També he pogut conèixer els dos hemisferis del cervell i les funcions que te cadascun.
He pogut diferenciar entre veure una imatge o un vídeo a llegir un text ja que quan veus una imatge el primer que sents és una emoció, en canvi, llegint un text, primer tens una idea i després tens l'emoció i la imatge d'allò que has llegit.

He vist la importància del llenguatge audiovisual en l'educació.




"Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents"

Després de llegir el llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" de Francesc Balagué i Felipe Zayas, he pogut aprendre diverses coses sobre els blogs:

Primerament saber que hi ha diferents tipus de blogs ( blog del professor, de l'alumne, del professor- alumne..) i també veure quins són els objectius dels blogs segons el tipus d'aquest.

He après que a una blog s'ha d'escriure de manera reflexiva ja que aquest serà públic i estarà destinat per ser llegit per altres persones,

Finalment vam trobar les avantatges i els inconvenients de la revista digital o en paper.





dijous, 9 d’octubre del 2014

Qui ets tu?

A COED (Comprensió oral, escrita i digital) hem fet una activitat que tracta en descriure a una companya del curs. Aquesta descripció era lliure. La mestra ens va posar alguns exemples. La descripció podia ser en forma de poesia, de fotografia, de text... .

Aquesta activitat ens va permetre conèixer més als companys i també a utilitzar la imaginació ja que cadascú ho va fer a la seva manera.
Jo vaig fer la descripció a partir d'una fotografia d'un objecte, el qual a mi em recorda a la persona.



dissabte, 4 d’octubre del 2014

Feedly


Feedly és una aplicació que serveix per guardar les pàgines o articles que t'agraden, de manera que els altres puguin veure el que tu has marcat com a destacat.

follow us in feedly


Evolució dels ordinadors i les de "el núvol"





"La nube" fa referència als serveis i aplicacions online. Algunes aplicacions com google, amazon, flikr, youtube són exemples d'aplicacions que es troben a "la nube". Es una evolució d'internet ja que abans no estava tan inmers en la societat el fet de l'internet. Ara amb els smartphones, tablets i altres aparells es fa indispensable la conexió amb internet. El servei de "la nube" no només esta a la informàtica, sino també ha arribat fins a les televisions, ara està fins i tot  a les televisions 3D.

El tenir aquest espai virtual d'emmagatzament ("la nube") ens ha permès fer aparells més petits i més lleugers i donar lloc a entrades HDMI, USB..