dilluns, 29 de desembre del 2014

Text descriptiu

Un text descriptiu presenta, explica detalladament, precisa com són les persones, els animals, els objectes, els llocs, els ambients, ... Es tracta de fer veure al lector un objecte, un paisatge, una persona... i de vegades, fer sentir una experiència, una emoció, un sentiment de qui descriu.

Sovint, les descripcions formen part d'altres textos.
En un text descriptiu s'utilitzen recursos lingüístics que permeten crear una imatge mental d'allò que es descriu: verbs en present o en imperfet, mots de significat precís (com els substantius), adjectius que afegeixen qualitats a la realitat descrita, comparacions, etc.
La descripció pot ser objectiva, si té una intenció explicativa o informativa. També pot ser subjectiva, si l'autor deixa entreveure l'opinió o els sentiments que li produeix allò que es descriu.


Per fer una bona descripció cal seguir uns passos:

Observar amb atenció allò que es vol descriure
Seleccionar les coses observades que considerem més interessants.
Estructurar i ordenar la informació.
Redactar la descripció.


dilluns, 22 de desembre del 2014

Risto Mejide, comunicador eficaç.

Durant un mes, el meu grup format per la Laura Anglada, Laura Blas, Laura Coca i jo, Carla Giménez, hem estat seguint al Risto Mejide a les xarxes socials i a la seva pàgina web oficial, ja que volem demostrar que és un bon comunicador.

Ho hem seguit al twitter, hem vist característiques seves al programa "Viajando con Chester" i també als seus articles de la seva pàgina oficial.

Després d'haver fet aquest seguiment hem pogut veure que tot i tenir un caràcter xulesc i prepotent, té la seva part sentimental.

Acompleix el decàleg de comunicador eficaç, ja que és breu i precís, és irònic quan cal i sap defensar les seves idees però sense donar-les a conèixer.





Booktràiler

Un cop acabat el procés d'elecció del llibre i estructurat el treball vam passar a la etapa final que és la creació del booktràiler.
El meu grup format per la Paula Barea, la Sara García i la Ivette Flaqué, hem fet el booktràiler del llibre Marina de Carlos Ruiz Zafón.
Vam escollir el programa Final Cut Pro por a editar el vídeo i el vam penjar al Youtube.

Amb aquest treball he après a diferenciar les escenes fonamentals de les secundàries, ja que tot i que al booktràiler no s'ha d'explicar la trama, s'han de donar les idees principals del llibre, per saber almenys de quin gènere es tracta.

A continuació us dexio el nostre Booktràiler!




dijous, 18 de desembre del 2014

Viquipèdia



La Viquipèdia és una encilopèdia lliure escrita col·laborativament online. Existeixen 280 llengües diferents. Rep més de 50 milions de visites al dia. 
La característica principal de la Viquipèdia és que tothom por contribuir. Només cal registrar-se i començar a escriure. A part de crear nous articles, la Viquipèdia prmet modificar els articles escrits per altres autors, sempre amb l'objctiu d'ampliar la informació o millorar-la.
Els articles no han de ser llargs, ja que amb les diferents aportacions va creixent i ampliant-se.
El fet que sigui col·laborativa, és a dir, que tothom pugui contribuir en la seva ampliació o millora -es per qué és una wiki.
Utilitza una llicència de documentació lliure de GNU (Free Documentation License). Aquesta llicència és per a contingut obert.


Aquest és l'article que jo vaig modificar de Viquipèdia:




Google Drive

Google Drive és un servei de Google que el que permet és crear documents de text, fulls de càlcul i presentacions. Els arxius s'emmagatzemen a Google. Aquests arxius es poden penjar a la web directament, es poden baixar en diversos formats, per exemple PDF, o poden ser enviats per correu electrònic.
Una característica de Google Drive és que a la vegada que es va editant l'arxiu, automàticament es va guardant, de manera que poder perdre la informació és difícil.
Una altra característica important és la possibilitat de crear grups de treball ja que els arxius es poden compartir amb les persones  que es vulgui i aquestes poden treballar totes juntes. De manera que permet quedar virtualment i treballar tots al mateix temps.
Al ser un servei online, només cal connectar-se al compte de Google i es podrà accedir a Google Dirve des de qualsevol aparell que disposi de connexió a internet.

Crec que és molt útil, sobretot de cara als estudiants, ja que moltes vegades quedar personalment és difícil i aquest servei permet quedar online i poder treballar tots igualment.


Imatge extreta de Flikr

dimarts, 16 de desembre del 2014

Gestió d'etiquetes

Les etiquetes són les paraules claud que serveixen per deixar més clar el contingut de lesnostres entrades. Ens permet classificar temàticament i trobar les entrades que busquem més fàcilment.

Per a gestionar-les, hem d'afegir el gadget d'etiquetes anant a "Format" i seleccionant la casella on volem posar el gadget. Aquestes normalment es posen a les barres laterals.
Per posar etiquetes a les diferents entrades del blog, s'ha d'anar a la columna lateral dreta i on posa etiquetes escriure les diferents paraules claus de l'entrada, separdes per comes.




divendres, 12 de desembre del 2014

La Ginesta Joan Maragall

A l'assignatura de COED vam recitar un poema. Jo vaig escollir La ginesta de Joan Maragall ja que hem recorda a quant anava a l'escola i per què la temàtica del poema m'agrada molt ja que sóc una apassionada de les flors.

Per practicar l'entoncació del poema vaig escoltar uns quants vídeos de You tube, pero va haver-hi un que va ser el que més hem va agradar i més hem va ajudar.



divendres, 5 de desembre del 2014

Decàleg de comunicador eficaç

Després d'haver llegir el llibre Com parlar bé en públic escrit per Joana Rubió i Francesc Puigpelat a l'assignatura de COED vam fer un decàleg amb els punts més importants que ha de tenir un bon comunicador, és a dir, un comunicador eficaç.
Ens vam posar en grups formats per quatre persones i cadascú va fer un decàleg que després vam posar en comú per formar el decàleg conjunt.


Identitat i territori

A l'assignatura de GTIC i de COED vam haver de fer una exposició anomenada Identitat i territori per parelles. El tema era lliure, però consistia en trobar un tema que tingués relació en els dos membres de la parella. La meva parella, la Laura Anglada i jo vam fer el tema de la cuina. L'exposició tractava en transmetre els nostres sentiments en relació a la cuina.

Aquest treball m'ha servit per reflexionar més sobre el tema, a la vegada conèixer millor a la meva companya i també a perdre una mica de por a parlar en públic.

Per complementar la nostra exposició la Laura Anglada i jo vam fer un prezi. Aqui us el deixo!


dijous, 4 de desembre del 2014

Educació de la comunicació audiovisual, Guillermo Orozco



El vídeo “Educació de la comunicació audiovisual” de Guillermo Orozco ens explica des del seu punt de vista la importancia que tenen les tecnologies en l’educació i en general en la etapa infantil.
Actualment les tecnologies sín utilitzades com a suport, per tant, Guillermo creu que com a suport no són imprescindibles, ja que hi han altres maneres per aprendre.
Guillermo pensa que les tecnologies s’haurien d’utilitzar amb una base pedagògica ja que els nens estan en contacte amb les tecnologies tot el dia.
El fet de que els nens tinguin tanta depenència de les tecnologies fa que al posar-los un llibre davant no li donin importància.
En aquesta etapa, el més important és que els nens sàpiguen el procés que fan per arribar a l’objectiu que tenen, ja que sinó pensen que les coses surten per sí soles.
antigament alfabetització volia dir saber escriure i llegir, però ara també se li pot afegir saber la competència, és a dir, seber-se moure pel món digital.


Com a resum, podem dir que les tecnologies tenen molta importància actualment en les nostres vides, ja que convivim amb elles dia a dia.
Els responsables de l’utilització de les tecnologies, per tant, són els pares, professors i mitjans de comunicació. Els nens han de ser prou autònoms i crítics com per saber a quines pàgines han d’entrar i quines són enganyoses. Han de saber posar en qüestió les coses, gestionar la informació.
Educació vol dir ser ciutadà, autònom i crític.







dijous, 27 de novembre del 2014

Analitzar un blog educatiu

He analitzat el blog de “Les escoles de Gurb”http://blocs.xtec.cat/lesescolesdegurb2009/, ja que entre tots els que he mirat aquest ha sigut el que més m‘ha cridat l’atenció. És el que tenia les publicacions més actuals i està molt ben estructurat.




El blog estèticament és senzill; un fons blanc, lletra arial, les entrades en color negre i els enllaços en color blau. Les entrades parlen sobre les activitats que van fent dia a dia a l’escola. EL blog va destinat als pares, de manera que aquests poden saber què fan els seus nens a les escoles. La majoria de les publicacions estan formades per l’explicació de l’activitat mitjançant un text i després una presentació o un vídeo per mostrar l’activitat portada a la pràctica. Per tant, aquest blog és un blog de centre, ja que posen la informació a la plataforma de manera que els pares quan vulguin poden accedir i mirar tota la informació que hi ha.



Vídeos










   






                                                                                                                                                                  
 
Presentacions














Totes les entrades estan publicades per la mateixa persona, per tant, és un blog de centre dirigit per una persona que s’encarrega d’actualitzar les informacions i portar el blog al dia. El blog està estructurat per categories. Mitjançant el blogroll s’accedeix als diferents cursos, ja que cada curs té les seves entrades amb les seves activitats. Sembla com si cada enllaç del blogroll fos un blog. La plataforma que utilitzen és la WordPress. No hi ha comentaris en cap de les entrades del blog.



Categories



Blogroll
         

       




Mitjançant aquest anàlisi he pogut comprovar que és molt útil fer un blog mostrant i explicant la informació de l’escola i les activitats que es fan, ja que d’aquesta manera els pares poden veure que fan els seus fills i a la vegada veure la metodologia educativa de l'escola.



Flickr

Flickr és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar i compartir fotografies i vídeos en línia. Existeixn dos tipus de cotes la gratuïta i la Pro. Flickr és conegut principalment per fet d'administrar fotografies o vídeos que permeten que tots els usuaris puguin compartir, explorar i comentar. Les imatges es poden cercar per etiquetes (tags), pel tipus de llicència Creative Commons o per data de publicació. La llicència que té establerta Flickr és la Creative Commons, per tant, permet compartir, editar, copiar... les seves fotografies. L'únic que no permet és la seva venta.

He après a poder diferenciar entre Copyright i Creative Commons i ara ja se que les fotografies que hagi d'extreure hauran de ser d'alguna pàgina que doni tots els drets per poder compartir o utilitzar les seves fotografies i/o vídeos.



flickr_logo
Fotografia extreta de Flikr

dijous, 20 de novembre del 2014

Els ipad's a Infantil i Primària

L'altre dia vam anar a una conferència on uns professors d'na escola ens van explicar les seves experiències de l'introducció dels ipad's a infantil i primària.
Vam veure com es podia adaptar a les aules, quines aplicacions eren útils per als nens, també es poden crear aplicacions... . Ens van mostrar videos de com els nens aprenen mitjançant les aplicacions de manera que podiem veure realment quina reacció tenen els nens.
També té grans avantatges per part dels professors, ja que poden controlar tot d'esde l'ipad. Poden tenir actualitzat el calendari en tot moment, prendre notes del progrés dels nens... .
Va ser un tema molt interessant a tractar ja que poques escoles l'utilitzen i realment funciona.




Copyright i Creative Commons

Copyright i Creative Commons són formes de protegir les informacions publicades a una pàgina web.
El primer, no dona cap dret per manipular la informació, copiar-la, fer-la pública..., en canvi, Creative Commons limita una mica les utilitzacions. Aquesta obliga a un reconeixement, prohibeix fer còpies derivades, no es pot comercialitzar i s'ha de compartir de manera igual, però deixa utilitzar-la.







dimecres, 12 de novembre del 2014

Procès de creació del booktràiler


A GTIC hem apès que és un booktràiler i quina és la seva funció principal; donar a conèixer algunes escenes sobre un llibre que volem presentar. com si fos un tràiler d'una pel·licula, però en aquest cas d'un llibre.
Després de veure diferents booktràilers i poder apreciar diferents formes de fer-lo segons el gènere del llibre, ens van proposar formar grups i fer un booktràiler per grup.
Primerament cada membre del grup va portar un llibre, de manera que cadascú el presentaria al grup i després decidiriem quin és el que ens ve de gust llegir i treballar sobre ell.
Al meu grup van sortir propostes molt interessants; Luciérnagas (Ana María Matute), Antígona (Salvador Espriu), Maleït Karma (David Safier) i Marina (Carlos Ruiz Zafón).
Finalment vam escollir el llibre Marina de Carlos Ruiz Zafón ja que la seva trama esta desenvolupada a Barcelona, al barri de Sarrià.
Marina és una novel·la fantàstica desenvolupada a la segona meitat del segle XX.

Un cop escollit el llibre cadascuna se'l va llegir i després vam posar les idees en comú i vam començar a pensar com podriem plasmar-les de manera que es donés a entendre el gènere del llibre però no es pogués veure la trama del llibre, sinó algunes idees.
Vam estructurar el treball mitjançant una presentació de Google Drive.


Prezi


Prezi és un programa de presentacions dissenyat per crear les diapositives a sobre d'un llenç virtual sense fi. Permet crear presentacions focalitzant més una zona ja que disposa de zoom per remarcar les idees importnats o allò que el creador vol. 


S'utilitza per presentar informació tant lineal com no lineal i permet expressar o plasmar ideas ja siguin esctructrades o no, ja que com estan plasmades totes a un llenç blanc només cal numerar-les per seguir un ordre a l'hora de presentar-ho, però en el procés de creació no cal seguir cap estructura.
Prezi disposa de formes i figures per organitzar les diapositives. Permet adjuntar text, imatges, vídeos i altres mitjans de presentació. Aquests es col·loquen al llenç igual que el text.
Un cop acabat el projecte o la presentació, aquesta es pot desenvolupar en una finestra del navegador, és a dir connectat a Internet, o també es pot descarregar l'arxiu i presentar-lo fora de línia.
Prezi ofereix diferents tipus de llicències, segons el que es busqui:
  • Gratuïta: És la més habitual. Només obliga a registrar-se a la pàgina web per poder realitzar presentacions. Al ser un compte públic, totes les presentacions automàticament es pujaràn a la xarxa i estaran disponibles per a qualsevol que hi entri. 
    • Dintre de la versió gratuïta trobem la llicènia per estudiants i professors. Aquesta té els mateixos drets que la versió gratuïta normal, però a dferència d'aquesta els prezis dels estudiants o professors poden ser privats.
  • De pagament: Existeixen dues versions de pagament i totes dues disposen de 30 dies de prova en els quals es pot cancelar la subscripció del compte de pagament.
    • Compte Enjoy o EDU Enjoy
    • Compte Pro o EDU Pro

Imatge extreta de Flikr

dijous, 6 de novembre del 2014

Com parlar bé en públic

Per a l'assignatura de COED hem llegit el llibre Com parlar bé en públic, de Joana Rubió i de Francesc Puigpelat.
Gràcies a aquest llibre he pogut aprendre algunes tècniques i qualitats necessàries per parlar en públic.
De cada un dels capítols he pogut extreure les idees més importants.
Després de llegir el llibre, hem pogut crear el decàleg d'un bon comunicador. Dins d'aquest hi han les deu premisses més importants que ha de tenir en compte un comunicador.




dijous, 30 d’octubre del 2014

Sites

El sites és una aplicació que s'utilitza online que serveix per penjar informació.Ens permet penjar imatges, vídeos, novetats... . Aquesta informació podrà ser visualitzada per aquelles persones autoritzades pel propietari.
La informació que hi ha al sites ha de ser molt clara, de manera que es pugui accedir de manera ràpida.
La part estètica és important ja que cal tenir en compte que els menús desplegables no faciliten la informació als discapacitats.



Web 2.0

El terme Web 2.0 va associat amb les aplicacions web que permeten compartir informació, el disseny està centrat en l’usuari i la col·laboració. Alguns exemples del Web 2.0 són alguns llocs web, els wikis i els blogs. Un lloc Web 2.0 permet interaccionar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc, en canvi, els llocs web no interactius només permeten visualitzar la informació sense poder canviar-la, doncs només la pot canviar l'autor. 

En resum, la Web 2.0 ens permet realitzar treballs col·laboratius entre diversos usuaris o col·laboradors. És molt útil ja que en el últims anys, el treball col·laboratiu està agafant molt de pes.





Els serveis associats a la Web 2.0 permeten compartir-la i aquests són:
  • Blog: És un espai personal en el que el seu autor escriu cronològicament arícles, notícies... però a la vegada és un espai col·laboratiu , ja que els lectors a part de llegir el que l'autor escriu, pot fer comentaris de les entrades que l'autor va fent i d'aquesta manera interactuar amb ell. El més famós és Blogger.
  • Wikis: És un espai corporatiu, organitzat per una estructura formada per pàgines. La informació escrita per qualsevol lector no porta un orde cronològic. Els articles o informació escrita pot ser modificada per qualsevol persona registrada. La més coneguda és Viquipèdia.
  • Xarxes socials: Són llocs web on cada usuari té una pàgina on publica continguts i es comunica amb altres usuaris. Conegudes trobem Facebook, LinkedIn, Youtube...
  • Altres llocs on compartir recursos: Existeixen altres llocs on es poden emmagatzemar contingusta a internet, compartir-los, editar-los...
    • Documents: Google Drive
    • Vídeos: Youtube, Vimeo
    • Fotos: Flickr, Picasa
    • Emmagatzematge: Google Drive, Dropbox
    • Presentacions: Prezi.



dilluns, 27 d’octubre del 2014

Els gossos

La Georgina i jo hem fet un prezi sobre que són per a nosaltres el gossos.

e>

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Editor de Youtube, Endevinalla

A l'assignatura de GTIC hem après a utilitzar l'editor de vídeos de Youtube.
L'editor és molt fàcils d'utilitzar ja que és bastant senzill i les funcions que permet fer són bàsiques.
Permet afegir vídeos des de l'ordinador, imatges... També es poden afegir títols o textos que venen incorporats a l'editor. La música és l'unic més limitat, ja que només deixa posar les cançons que proporciona l'editor, i aquestes són melodies.
Tot i aixó, per a mi l'editor de Youtube és molt complet i per inicar-se o per fer un vídeo senzill i de forma ràpida ho trobo molt bé.




Ara us deixo un vídeo que vaig fer utilitzant l'editor de Youtube.



"Video i educació"

Llegint el llibre "Vídeo i educació", de Joan Ferrés, he pogut veure l'evolució de la societat en la tecnologia aplicada a l'educació.

També he pogut conèixer els dos hemisferis del cervell i les funcions que te cadascun.
He pogut diferenciar entre veure una imatge o un vídeo a llegir un text ja que quan veus una imatge el primer que sents és una emoció, en canvi, llegint un text, primer tens una idea i després tens l'emoció i la imatge d'allò que has llegit.

He vist la importància del llenguatge audiovisual en l'educació.




"Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents"

Després de llegir el llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" de Francesc Balagué i Felipe Zayas, he pogut aprendre diverses coses sobre els blogs:

Primerament saber que hi ha diferents tipus de blogs ( blog del professor, de l'alumne, del professor- alumne..) i també veure quins són els objectius dels blogs segons el tipus d'aquest.

He après que a una blog s'ha d'escriure de manera reflexiva ja que aquest serà públic i estarà destinat per ser llegit per altres persones,

Finalment vam trobar les avantatges i els inconvenients de la revista digital o en paper.





dijous, 9 d’octubre del 2014

Qui ets tu?

A COED (Comprensió oral, escrita i digital) hem fet una activitat que tracta en descriure a una companya del curs. Aquesta descripció era lliure. La mestra ens va posar alguns exemples. La descripció podia ser en forma de poesia, de fotografia, de text... .

Aquesta activitat ens va permetre conèixer més als companys i també a utilitzar la imaginació ja que cadascú ho va fer a la seva manera.
Jo vaig fer la descripció a partir d'una fotografia d'un objecte, el qual a mi em recorda a la persona.



dissabte, 4 d’octubre del 2014

Feedly


Feedly és una aplicació que serveix per guardar les pàgines o articles que t'agraden, de manera que els altres puguin veure el que tu has marcat com a destacat.

follow us in feedly


Evolució dels ordinadors i les de "el núvol"





"La nube" fa referència als serveis i aplicacions online. Algunes aplicacions com google, amazon, flikr, youtube són exemples d'aplicacions que es troben a "la nube". Es una evolució d'internet ja que abans no estava tan inmers en la societat el fet de l'internet. Ara amb els smartphones, tablets i altres aparells es fa indispensable la conexió amb internet. El servei de "la nube" no només esta a la informàtica, sino també ha arribat fins a les televisions, ara està fins i tot  a les televisions 3D.

El tenir aquest espai virtual d'emmagatzament ("la nube") ens ha permès fer aparells més petits i més lleugers i donar lloc a entrades HDMI, USB..